موفق ترین بانوان ایرانی در جهان را بشناسید + تصاویر
اما ملیت وپیشینه ایرانی خود را فراموش نکرده اند و مفتخرند که خون ایرانی در رگ هایشان جاری است.ما هم به آنها و تلاش شان برای موفقیت و رشد علم وتکنولوژی و فرهنگ در جهان افتخار می کنیم و امیدواریم این دانش و توان، روزی برای کمک به ساختن ایرانی بهتر هم به کار گرفته شود …
لیلی افشار
نخستین بانو با دکترای گیتار
متولد ۱۳۳۸ در تهران، از ۱۰ سالگی فراگیری گیتار را آغازکرد. وی با درجه لیسانس و فوق لیسانس موسیقی در رشته نوازندگی گیتار از “کنسرواتوار بوستون” و “کنسرواتوار موسیقی نیوانگلند” فارغ التحصیل شد ونخستین زنی در جهان بوده که موفق به اخذ درجه دکترا در نوازندگی گیتار شده است.
خانم افشار مدتی نیز در “مرکز هنرهای تجسمی بناف” و “فستیوال موسیقی اسپن” تحصیل کرده ودیپلم افتخاری “آکادمی موسیقی کیجانادرسی ینا” ایتالیا نیز به وی اعطا شده است.
او مدارک دیگری نیز در نوازندگی گیتار ازکنسرواتوار موسیقی بوستون، نیوانگلند و دانشگاه ایالتی فلوریدا دارد. وی در مرکز آموزش هنرهای زیبای بناف (Bnaff) تحصیل کرده است. دارای مدرک افتخاری از آکادمی موسیقی کیجیانا واقع در شهر سی ینای ایتالیاست.
لیلی افشار کرسی پروفسوری خود رابرای “دانشگاه ممفیس” در سال ۱۹۸۹ به دست آورده و ۱۸ سال است برنامه لیسانس و فوق لیسانس و دکترای نوازندگی گیتار در دانشگاه ممفیس را اداره می کند که در آنجا نیز جایزه استاد برجسته دانشگاه در سال ۲۰۰۰ به وی تعلق گرفته است.
مریم میرزاخانی
یکی از ۱۰ مغز برتر آمریکای شمالی با لقب سدشکن
دکتر مریم میرزاخانی،استادیار جوان دانشگاه “پرینستون”، به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر آمریکای شمالی معرفی شد و به او لقب سدشکن دادند.مریم میرزاخانی در سال های ۷۳ و ۷۴ (سال سوم و چهارم دبیرستان)از مدرسه فرزانگان تهران موفق به کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری شد
و بعد از آن در سال ۱۹۹۴ در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ با ۴۱ امتیاز از ۴۲ امتیاز مدال طلای جهانی گرفت.سال بعد یعنی ۱۹۹۵ در المپیاد جهانی ریاضی کانادا با ۴۲ امتیاز از ۴۲، رتبه یک طلای جهانی را به دست آورد.
میرزاخانی ازجمله بازماندگان سانحه غم بار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه سال ۷۶ است.
رکسانا مصلحی
محقق معروف در زمینه سرطان
پروفسور رکسانا مصلحی یک متخصص ژنتیک است.او در ایران زاده و در کانادا بزرگ شده و در دانشگاه کلمبیا تحصیلات خود را سپری کرد و هم اینک استادیار دانشگاه آلبانی، دانشگاه ایالتی نیویورک است.
پژوهش های او به مطالعه سرطان و نشانه های آغازین آن اختصاص دارد و از طریق پژوهش هایش،به درک علل ارثی بیماری ها و تاثیرات متقابل ژن – محیط بر خطر گسترش بیماری کمک کرده است. مصلحی جوایزی را نیز در زمینه تدریس و شیوه خوب علم آموزی دریافت کرده است.
انوشه انصاری
موفق دربیزینس و صنعت، اولین بانوی کیهان گرد
انوشه انصاری متولد مشهد در سال ۱۳۴۶ خورشیدی است. انوشه همیشه عاشق فضا و فضانوردی و در پی راه یافتن به فضا بوده است.وی اولین فضانورد ایرانی الاصل دنیا و اولین زن کیهان گرد و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کرده است. او همچنین پس از عبدالاحد مومند فضانورد افغان دومین فضانورد فارسی زبان است.
انصاری تاسن ۱۶ سالگی در وطن زیست و سپس به همراه خانواده اش به ایالات متحده مهاجرت کرد و پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی الکترونیک، برای کار به سراغ شرکت هایی چون MCI و COMSAT رفت وپروژه های موفقیت آمیزی را در آن شرکت ها به سرانجام رساند.
او چندین مقاله و دو پاتنت برای کار روی “عملگرهای اتوماتیک” و“گره های یک شبکه بیسیم” دارد. او همچنین دومین مدرک کارشناسی ارشد خودرا در رشته ستاره شناسی دریافت کرد.در سال ۱۹۹۴ میلادی مطابق با ۱۳۷۲ خورشیدی، انوشه به همراه همسرش حمید و برادر همسرش امیر انصاری شرکتی به نام تله کام تکنولوژی (TTI) را در تگزاس پایه گذاری کردند.
انوشه انصاری درسال ۲۰۰۰ جایزه نخست کارآفرینی ملی ایالات متحده امریکا را به دست اورد.در سال ۲۰۰۱ مجله فورچیون، انوشه را در لیست تاجران موفق ثبت کرد.بعد از فروش کمپانی TTI انوشه و همسرش شرکت دیگری به نام پرودی (Prodea) را پایه گذاری کردند که انوشه مدیرعامل و رییس این شرکت است.
ماریا خورسند
مادر معنوی تکنولوژی بلوتوث
ماریا خورسند،یکی از مدیران مشهور صنعت آی تی جهان است. هر چند ایرانی ها در میان مدیران رده بالای صنعت آی تی چندان کم شمار نیستند اما خورسند یکی از بلندپایه ترین آنهاست.
ماریا خورسند درزمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تکنولوژی بلوتوث محسوب می شود. خورسند در سال ۱۹۵۷ (۱۳۳۶) در شهر ساری متولد شد و در سال ۱۹۵۷ به لس آنجلس مهاجرت کرد و فوق لیسانس خود را از دانشگاه فولرتون (Fullerton) کالیفرنیا گرفت.
هرچند مادر ماریا میل داشت که فرزندانش پس ازپایان تحصیل به ایران بازگردند اما ماریا و خواهرش پس از پایان تحصیل تصمیم به ادامه زندگی در خارج از ایران گرفتند؛ با این حال ماریا هیچ گاه هویت ایرانی خود را انکار نکرده است. هر چند این مسئله در مقاطعی باعث ایجاد مانع بر سر راه پیشرفت شغلی او شده است.
برای مثال ماریا در زمان اقامتش در آمریکا هنگامی که برای مصاحبه به یکی از شرکت های طرف قرارداد وزارت دفاع آمریکا رفته بود، پس از آن که در فرم استخدامی، ملیت خود را ایرانی ذکر کرد، به آرامی و بی سروصدا از پروسه استخدام کنارگذاشته شد.خورسند همسر سوئدی خودرا هنگام تحصیل در دانشگاه فولرتون ملاقات کرد و پس از ازدواج با او، در اواخر دهه ۸۰ میلادی به سوئد مهاجرت کرد.
اوپیش از آن تجربه کار در چند شرکت نفتی و کامپیوتری آمریکایی چون شرکت نفتی یونیون کالیفرنیا و شرکت کامپیوتری یونیسیس را به تجربیات کاری خود اندوخته بود و همین مسئله باعث شد پس از ورود به سوئد بتواند در کمپانی بزرگ اریکسون استخدام شود.
پردیس ثابتی
یکی از ۸ نابغه ای که دنیای ما را متحول خواهند ساخت
پردیس ثابتی متولد سال ۱۳۵۴ در تهران، زیست شناس برجسته ایرانی– آمریکایی اهل فلوریدا و ساکن ماساچوست در ایالات متحده آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد است.ثابتی سومین زن در تاریخ است که با معدل ۱۰۰ ومدارج کامل از مدرسه پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا فارغ التحصیل شده است.
وی به عنوان یکی ازسرشناس ترین محققان آمریکا در زمینه بررسی ژنوم مالاریا، از بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر ۲ میلیون دلار بودجه تحقیقاتی دریافت کرده است.پردیس ثابتی به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره نابغه جهان از سوی گروه بین المللی Creators Synectics معرفی شده است.
شبکه سی ان ان نیز در سال ۲۰۰۷، ثابتی رابه عنوان “یکی از ۸ نابغه ای که دنیای ما را متحول خواهند ساخت” معرفی کرده است.تحقیقات وی در خصوص تکامل انسانی در طیف وسیعی از نشریات معتبر علمی و تحقیقاتی جهان نظیر نیچر و ساینس منتشر شده است.
دکتر ثابتی تاکنون بالغ بر ۲۰ اثر علمی وتحقیقاتی را به رشته تالیف درآورده است. وی همچنین عضو هیات ناظرین متخصص در گردهمایی سال ۲۰۰۸ مجمع جهانی اقتصاد بود.
کریستین امان پور
یکی از خبرنگاران نامدار جهان
کریستین امان پور متولد ۱۲ ژانویه ۱۹۵۸ (دی ماه ۱۳۳۶) تحصیلات خود را تا ۱۱ سالگی در ایران و پس از آن تا پایان دوره دبیرستان در بریتانیا انجام داد. سپس به دانشگاه رودآیلند در آمریکا رفت و تحصیل خود را در رشته روزنامه نگاری درسال ۱۹۸۳ به پایان رساند.
کریستین امان پور مجری برنامه “این هفته” در شبکه ان بی سی است. او پیش تر گزارشگر ارشد بخش اخبار بین المللی شبکه خبری سی ان ان بود.گزارش های امان پور از بالکان باعث شد که سال ۱۹۹۴ جایزه امی، دو جایزه جورج فاستر پیبادی، دو جایزه جورج پولک وجایزه شجاعت در گزارشگری دریافت کند.
اوهمچنین مصاحبه های بسیاری انجام داده است که از آن جمله می توان به مصاحبه با ژاک شیراک ۲۰۰۳ (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس ۲۰۰۳، ملک عبدالله ۱۹۹۹، پرویز مشرف ۲۰۰۱، یاسر عرفات ۲۰۰۰ و آیت الله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی ۱۹۹۷ اشاره کرد. او به زبان های انگلیسی، فرانسوی و فارسی مسلط است.
مینو اختر زند
نخستین ایرانی که در سوئد استاندار شد
مینو اختر زند، بانوی موفق ایرانی، متولد ۱۳۳۵ در تهران است. دوران کودکی و نوجوانی را در تهران سپری کرد و در ۱۷ سالگی به استکهلم سوئد مهاجرت کردو در سال ۱۹۷۸ در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه سلطنتی تکنیک استکلهم (کی تی اچ) فارغ التحصیل شد.
اختر زند بعدهاپست های مدیریتی گوناگونی را در شرکت انرژی واتن فال به دست آورد و مدیر کل شورای استانی کار در شه راویسالا سوئد و عضو هیات رییسه دانشگاه سودرتورن در استکهلم شد.
ازجمله سمت های وی، مدیریت عامل شرکت تولید انرژی واتن فال، مدیرکل شورای استانی کار در شهر اویسالا سوئد و مدیریت عامل شرکت راه آهن سوئد (بان ورکت) است.
مینو اختر زند برنده نشان ممتاز افتخاری بی بی خشت در سال ۲۰۰۸ است. این جایزه درسوئد هر ساله به خانم مدیری داده می شود که طی سال به پرقدرت ترین پست مدیریت کشور ترفیع مقام پیدا کرده باشد.
اختر زند در اه مه سال ۲۰۱۰ به سمت استانداری یونشوپینگ سوئد منصوب شد. او نخستین ایرانی بود که سمت استانداری را در سوئد به عهده می گرفت.
ترانه رضوی
پزشک گوگل
زمانی که گوگل هنوز شرکت نامدار وبزرگی نبود، بنیانگذارش، “لری” و “سرگی” تصمیم گرفتند که برای کارکنان شان به غیر از کارهای شرکتی، خدمات دیگری آماده کنند. به طور مثال این فکر را داشتند که یک پزشک به طور مداوم در شرکت باشد و سلامت کارکنان را زیر نظر بگیرد.
ترانه جذب ایده های این دو شخص شد وتصمیم گرفت به صورت موقتی در این شرکت کار کند. وقتی کارش را در این شرکت کرد، به خاطر فضای کوچک شرکت، مطبش در یک کمد بود اما به سرعت و با ایده های خود این فضا را گسترش داد.
حالا اوپزشکی در تشکیلات مرکزی گوگل در مانتین ویو “Mountain View” کالیفرنیا است؛ جایی که وی مسئولیت حفظ سلامتی کارکنان گوگل را بر عهده دارد.وی مسائل پزشکی را به کارمندان گوگل آموزش می دهد و سرویس هایی در این حوزه را در اختیارمخاطبان داخلی و خارجی گوگل قرار می دهد.
رودابه (رودی) بختیار
معروف ترین گوینده شبکه سی ان ان
رودابه بختیار، متولد ۲۱ ژوئن سال ۱۹۶۶ در کالیفرنیا است.وی از پدر و مادری ایرانی در آمریکا متولد و در ایران بزرگ شد. او تحصیلاتش را در دانشگاه کالیفرنیا در شهر لس آنجلس ادامه داده و در این دانشگاه مدرک لیسانس بیولوژی را دریافت کرد.
رودابه کار خبرنگاری خود را از شبکه سی ان ان آمریکا شروع کرد و بعدی از مدتی مجری بخش CNN Headline News شد ودر ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ مجری فوق برنامه در زمان حملات تروریستی بود.
رودابه بعد از ۱۰ سال کار مداوم درشبکه سی ان ان به علت مراقبت از پدر مریض احوال خود و به دست آوردن افتخارات و تجربیات بیشتر، در ۱۱ ژانویه سال ۲۰۰۶ به صورت رسمی به کانال فاکس نیوز پیوست.
وی همچنین طی سفری به ایران برای شبکه فاکس نیوز گزارشی از زندگی مردم ایران تهیه کرد. در ضمن او ازجمله کسانی است که در مراسمی در واشنگتن، برای مردم زلزله زده بم کمک های نقدی بسیاری جمع آوری کرد.
او درسال ۲۰۰۲ جایزه Iranian American Republic Council Achievement Award را از آن خود کرد و وقتی در شبکه سی ان ان مشغول به کار بود، به عنوان نهمین خبرنگار برتر آمریکا دست یافته بود.
پریسا تبریزی
مدیر گروه مهندسی امنیت اطلاعات گوگل
پریسا تبریزی به عنوان برگ برنده امنیتی گوگل شناخته می شود.او مدیر گروه مهندسی امنیت اطلاعات گوگل است و بهبود امنیت محصولات گوگل از جمله مرورگر کروم را بر عهده دارد.
یک تیم از هکرها زیر نظر پریسا تبریزی برای پیدا کردن مشکلات امنیتی محصولات گوگل کار می کنند وجالب است بدانید چندی پیش مدیر گوگل به تعریف از پریسا تبریزی پرداخت.
رکسانا ورزا
ششمین بانوی موفق در زمینه تکنولوژی
رکسانا به عنوان یکی از چهره های جوان وخلاق مایکروسافت شناخته می شود که مسئولیت برخی پروژه های مهم این شرکت را در اروپا بر عهده دارد. او یکی از ثروتمندان و یکی از مقامات بلندپایه در شرکت میکروسافت است.
رکسانا ورزا ششمین بانوی موفق زیر ۳۰ سال در آمریکا در زمینه تکنولوژی است. رکسانا در آمریکا به دنیا آمده است وتحصیلاتش در زمینه زبان فرانسه و اقتصاد سیاسی بوده اما بعدها راهش به طرف استارت آپ کشیده می شود.او در حال حاضر با چند شرکت و رسانه معروف فرانسوی و بین المللی در زمینه فناوری همکاری دارد.
ثریا دارابی
ثروت چند میلیون دلاری با سایت Foodspotting
ثریا دارابی دردنیای اینترنت چهره شناخته شده به حساب می آید. یکی از ابتکارات او سایتی به نام Zady بود که درآمدی ۱٫۳ میلیون دلاری ازمرکز آموزش ملی آمریکا داشته است.ثریا دارابی پیش از آن با راه انداختن سایت Foodspotting مشهور شد و ثروت زیادی به دست آورد.
در این سایت کاربران می توانستند عکس های غذاهای جالب وخوشمزه ای را که هر روز می خوردند به اشتراک بگذارند.این سایت شاید برای خیلی ها حکم وقت گذرانی را داشت اما برای پایه گذار آن، سودی سه میلیون دلاری به همراه آورد.
گلی عامری
یکی از ۱۰۰ زن قدرتمند شمال غرب آمریکا
گلی عامری در مهر ماه ۱۳۳۵ خورشیدی در ایران چشم به جهان گشود و هنگامی که ۱۷ سال بیشتر نداشت به آمریکا رفت و در دانشگاه استانفورد ثبت نام کرد.عامری تحصیلات خود را در آن دانشگاه تادریافت مدرک فوق لیسانس در رشته ارتباطات ادامه داد.
درهمانجا بود که با همسر آینده خود جمشید عامری که در رشته مهندسی راه و ساختمان به تحصیل اشتغال داشت آشنا شد و با وی عهد زندگی بست.آنها دو پسر دارند.گلی عامری بنیانگذار و مدیر شرکت Tinium بود که در رشته ارتباطات دور فعالیت داشت.
اوبیش از ۵۰ مقاله در بررسی های مربوط به بازار فعالیت در رشته کار خود نوشته و در نشریات معتبر مربوط به این رشته انتشار داده است.او در سال ۲۰۰۵ از طرف رییس جمهور وقت به ریاست هیات نمایندگی آمریکا در شصتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل منصوب شد.
گلی آمری عضو هیات امنا ومعاون هیات مدیره موسسه آموزشی Caltin Gabel School بوده و در فعالیت های نیکوکارانه و جمع آوری کمک برای مصارف آموزشی و اعطای بورس تحصیلی مشارکت داشته است.
در اکتبر ۲۰۰۷ از طرف NW Women’s Journal به عنوانی کی از ۱۰۰ زن قدرتمند شمال غرب آمریکا برگزیده شد. او در ۱۵ نوامبر ۲۰۰۷ از سوی پرزیدنت بوش به عنوان دستیار وزیر امور خارجه در امور آموزشی و فرهنگی منصوب شد و این انتصاب موردتایید سنای آمریکا قرار گرفت.
مونا جراحی
محقق خلاق ایرانی
این بانوی محقق ایرانی بالاترین نشان تحقیقاتی دانشمندان ومهندسین جوان را به خود اختصاص داد.خانم پروفسور مونا جراحی در مراسمی که در کاخ سفید برگزار شد،نشان “استعداد برتر حرفه ای جوان سال” را از رییس جمهوری این کشور به دلیل تحقیقات و انجام پروژه های خلاقانه در گسترش و صنعتی کردن فناوری “تِراهِرتز” دریافت کرد.فناوری “تراهرتز” در صنایع پزشکی، دارویی و ماشین آلات کاربرددارد.
فرح کریمی
تنها زن ایرانی پارلمان هلند
فرح کریمی متولد ۱۳۳۹ در گروس از دانشگاه های اصفهان و کیل در آلمان مدارک فنی و ریاضی دارد و در شهر خرونینگن هلند به تحصیل در رشته مدیریت پرداخت.او پس از فعالیت های گسترده در سازان های اجتماعی و بهزیستی هلند توانست در سال ۱۹۹۸، یعنی ۹ سال پس از اقامتش درهلند به عنوان اولین زن نماینده مجلس در خارج از ایران، به پارلمان هلند راه یابد.
او آشناترین فرد پارلمان هلند بااوضاع افغانستان به شمار می آید. او در تاریخ ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶، چکیده ای از انتقادات خود نسبت به سیاست نظامی هلند در افغانستان را در قالب کتابی به نام “کارزار افغانستان” به آقای هِنک کامپ، وزیر دفاع هلند اهدا کرد.
رونمایی اولیه و اهدای این کتاب در جریان یک مناظره سیاسی و باحضور گروهی از چهره های شناخته شده هلندی و افغانان مقیم هلند صورت گرفت.در راستای همین تعامل هر چه بیشتر خانم کریمی با مسائل افغانستان بود که او امسال به عنوان نماینده سازمان ملل در امور افغانستان انتخاب شد.
به نکات زیر توجه کنید